A Kala Namak-ot a Himalájában bányásszák, az indiai konyha ételeihez elengedhetetlen. Vasoxid és kén tartalma miatt ilyen a színe és az íze. Igazi Gourmet Só, enyhén fűszeres, füstös az íze, vega ételekben tojás helyettesítőként is használják.
Fürdővízben feloldva ízületi panaszok enyhítésére alkalmazzák. Hatása a termál vizeinkhez hasonló.
A fekete sót, régi ájurvédikus módszer szerint, Haritaki és Amla gyümölcsökkel nehéz agyagedényben több órán át hevítik. A gyümölcsök értékes összetevői a sóval kombinálva vörösesbarna, kénes illatú kristályokat képeznek.
A fekete sót gyakran keverik joghurtos mártásokba, és belefőzik különböző csatnikba is. A chaat masala nevű átható fűszerkeverékben, melyet Indiában a különféle rágcsálnivalókra szórnak, szintén a fekete só dominál az aszatgyantával együtt. A fúziós konyhában a kala namakot a maximális hatás érdekében főzés nélkül egyenesen a nyers gyümölcsre is lehet szórni. Megőrölve nedvesség hatására csomósodhat.
3 960 Ft
3 490 Ft
990 Ft
750 Ft
3 980 Ft
2 990 Ft
3 690 Ft
Információ
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.