+

Fekete só Kala Namak

Fekete só Kala Namak

Termékleírás

A Kala Namak-ot a Himalájában bányásszák, az indiai konyha ételeihez elengedhetetlen. Vasoxid és kén tartalma miatt ilyen a színe és az íze. Igazi Gourmet Só, enyhén fűszeres, füstös az íze, vega ételekben tojás helyettesítőként is használják.
Fürdővízben feloldva ízületi panaszok enyhítésére alkalmazzák. Hatása a termál vizeinkhez hasonló.

A fekete sót, régi ájurvédikus módszer szerint, Haritaki és Amla gyümölcsökkel nehéz agyagedényben több órán át hevítik. A gyümölcsök értékes összetevői a sóval kombinálva vörösesbarna, kénes illatú kristályokat képeznek.
A fekete sót gyakran keverik joghurtos mártásokba, és belefőzik különböző csatnikba is. A chaat masala nevű átható fűszerkeverékben, melyet Indiában a különféle rágcsálnivalókra szórnak, szintén a fekete só dominál az aszatgyantával együtt. A fúziós konyhában a kala namakot a maximális hatás érdekében főzés nélkül egyenesen a nyers gyümölcsre is lehet szórni. Megőrölve nedvesség hatására csomósodhat.

Ezt vásárolták hozzá

Vélemények

A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!

Kérdezzen a termékről!

Milyen színű az ég?

Kapcsolat

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.