+

Extra méretű sótégla 25x20x5 cm sütéshez , grillezéshez

Extra méretű sótégla  25x20x5 cm sütéshez , grillezéshez
  • Cikkszám: 0195 990 Ft119 800 Ft / méter
db
Kosárba

Termékleírás

Himalája sótéglán sütőben, vagy akár gázláng felett grillezhetünk húsokat, zöldségeket. az ételt nem kell megsózni.

A termék kiszerelése: 6 kg.
Az extra méretű sótéglát felhevíthetjük faszénen, sütőben vagy akár gázláng felett, majd vékonyra szelt húsokat, halakat, zöldségeket grillezhetünk rajta.

Melegen tarthatjuk a sótéglán ételeinket .

Termékeink között fogantyúval ellátott rozsdametes tepsit is talál hozzá.

A sótégla alkalmas dekoratív tálalásra , melegen tartásra is. Íme : http://www.youtube.com/watch?v=9G-wRvEfMQU&feature=related

Sütés sótéglán
Hogyan süssünk sótéglán?

Gáztűzhelyen

• Gáztűzhelyen lángelosztón 15-20 perc.

• Lassú melegítés javasolt, a tégla nem reped, nem törik

• Ellenőrizd, hogy elérte e már a kellő hőfokot, ha igen, akkor már pakolhatod is rá a sütnivalókat.
• Konyhai edényfogó kesztyűvel biztonságosan megfogható.

• Sütőben

• Melegítsd fel a sótéglákat sütőben 200 fokon kb. 5 percig.

• Ellenőrizd, hogy elérte e már a kellő hőfokot, ha igen, akkor rá is helyezheted a sütésre szánt ételféleségeket.
• Konyhai edényfogó kesztyűvel biztonságosan megfogható.

Elektromos sütőn

Elektromos sütőn csak ráccsal használható!
• Ellenőrizd, hogy elérte e már a kellő hőfokot.
• Konyhai edényfogó kesztyűvel biztonságosan megfogható.

Sótégla/sócsempe takarítása

A sütés végeztével, a mosogató felett gyengéden dörzsöld le az ottmaradt ételmaradékot. Nagyon kevés vízzel végezd a műveletet, hiszen minél kevesebb víz éri a sótéglát/sócsempét, annál hosszabb marad az élettartama.
Ezt követően helyezd tiszta konyharuhára a teljes kiszáradásig.

Miért éppen sótégla? Miért jobb a sótégla mint a megszokott serpenyőd, tepsid… ?

A sótéglán sütés eltér az olaj vagy zsír használatától. Az étel megpuhul, megsül, nem ég le, nem feketedik meg. Sokkal egészségesebb a megszokott sütési formáknál, amit vendégeid, családod is értékelni fog. A sótéglán készült étel finom.

Tudtad?

A tégla színének nincs jelentősége, a meleg hatására a vörös világossá válik.



A téglán látható – kívülről repedésnek vélt vonalak – a különböző sórétegek találkozási felülete

Sótégla receptek
Kovács Lázár is előszeretettel használja a sótéglát. Íme egy sótégla recept:

SÓTÉGLÁN SÜLT CSIRKEMELL KAKUKKFÜVES BURGONYÁVAL ÉS ÁFONYÁS-MUSTÁROS MÁRTÁSSAL

Hozzávalók 4 személy részére:
500 g csirkemellfilé
2 db sótégla

Mártáshoz:
2 dl tejszín
2 evőkanál áfonyalekvár
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanál kakukkfűlevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanálőrölt fekete bors
1 mokkáskanál himalája só

Körethez:
4 db burgonya
1 mokkáskanál himalájai só
2 evőkanál étolaj
1 szál rozmaring

Elkészítés:

A sütőt 180 0C-ra melegítjük, a sótéglát az alsó részébe helyezzük a sütőlapra. 10 perc elteltével a sótéglára helyezzük a csirkemellfilét, melynek mindkét oldalát 10-10 percig sütjük. Közben elkészítjük a mártást: egy serpenyőben összekeverjük, majd felforraljuk a lekvárt a mustárral, a tejszínnel, a zúzott fokhagymával, a sóval és az őrölt fekete borssal. Hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, majd még egyet forralunk rajta.
A köret elkészítéséhez a burgonyát héjastól vékony szeletekre vágjuk (kb. 2-3 mm) és 2 evőkanál felhevített étolajban ropogósra sütjük a szeletek mindkét oldalát. A burgonyák megfordítása után megszórjuk rozmaring levelekkel és őrölt himalájai sóval. Tálaláskor a pirított burgonyát a tányér aljára helyezzük, rárakjuk a felszeletelt sótéglán sült csirkemellfilét, majd a mártással leöntve, korianderrel meghintve tálaljuk.



Sótéglán sült csirke parmezános tésztával
Hozzávalók:

5 db csirkemell filé
olívaolaj
friss fűszernövények
bazsalikom
rozmaring
kakukkfű
1 fej fokhagyma

darált bors
10 db tojás
1 kg liszt
5 dl tejszín
10 dkg reszelt parmezán

A csirkemelleket a sütőben 160 fokra felmelegített sótéglákra helyezzük és 20-25 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalával is így járunk el. A sütés befejeztével, fűszeres olívaolajjal megkenjük.

Tésztát készítünk.

A félbevágott és közepén kivájt parmezán tömb mélyedését meglocsoljuk alkohollal, meggyújtjuk. A láng hatására a sajt mélyedésének felszíne meglágyul, ide helyezzük a tésztát és belekeverjük.

Egyéb adatok

Szállítási idő1-3 munkanap

Vélemények

A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!

Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!

Kérdezzen a termékről!

Melyik a legkisebb szám: 3, 2 vagy 6?

Kapcsolat

  • 2233 Ecser, Arany János u. 21
  • +36702223335
  • info@salaura.eu

Hírlevél

Viltor - webáruház készítés és bérlés

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.